<
НОВИНИ ДНЯ: Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reutersвсі новини дня
Політика
Україна
03.05.2022 536

Штати передали України 80% гаубиць М777 – Пентагон

Сполучені Штати забезпечили поставку в Україну 80% американських гаубиць калібру 155 мм з кількості, призначеної в якості оборонної допомоги Україні.

Про це повідомив у понеділок під час телефонного брифінгу високопоставлений чиновник оборонного відомства США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу підтвердити, що 80% гаубиць М777 передані українським військовим», - зауважив представник Пентагону.

Він уточнив, що загалом для відправки в Україну були підготовлені 90 гаубиць. «Тож більше 70-ти з них вже передані»,- зауважив чиновник.

Крім того, представник Пентагону повідомив, що загалом США передали Україні понад 5 тисяч протитанкових ракет Javelin з моменту вторгнення, безпілотну систему Phienix Ghost та іншу допомогу. Також ЗСУ отримали «майже всі» контрартилерійські радари, які також призначалися для підтримки Україні.

Як повідомляв Укрінформ, в останніх двох пакетах оборонної допомоги США виділили спочатку 18, а потім 72 гаубиці М777, а також сотні тисяч боєприпасів до них. За оцінками західних експертів, артилерійські системи західних зразків здатні змінити хід війни на користь України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Штати передали України 80% гаубиць М777 – Пентагон 5.00 5 2
Політика / Україна
03.05.2022 536
Еще материалы раздела «Україна»