<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлашавсі новини дня
Політика
Україна
03.05.2022 587

Данілов про ситуацію з флотом рф у Чорному морі – підуть за «Москвою»

російські морські судна намагаються не опинятися в зоні досяжності для українського війська після того, як потонув їхній флагман «Москва».

630_360_1645441412-960_03.05.22

Про це розповів секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі інформаційного марафону низки телеканалів «UAразом», повідомляє Укрінформ.

«Після того, як «Москва» пішла на дно Чорного моря, звичайно, їм вкрай складно тримати тут ситуацію. Більше того, вони перелякано не наближаються на відстань, на якій ми могли би їх діставати, вони всі пішли, сховалися у Севастополь і трохи далі, куди ми поки що не дістаємо. Але як тільки вони з’являються у межах доступності, й сьогодні наше військо це ще раз довело, ми їх одразу відправляємо туди ж, де на сьогодні знаходиться «Москва», - зазначив Данілов.

Секретар РНБО нагадав, що в понеділок біля острова Зміїний українські військові знищили два російських судна.

«Нема їм (росіянам – ред.) чого там (на Зміїному – ред.) робити, це наша земля. І ми її рано чи пізно заберемо до себе, й там буде, як і раніше, українське військо», - підкреслив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок українські військові біля острова Зміїний знищили «Байрайктаром» два ворожі катери типу «Раптор».

Флагман чорноморського флоту рф крейсер «Москва» 13 квітня був уражений двома ракетами з комплексу «Нептун». Увечері 14 квітня стало відомо, що крейсер потонув.

Оценка материала:

5.00 / 2
Данілов про ситуацію з флотом рф у Чорному морі – підуть за «Москвою» 5.00 5 2
Політика / Україна
03.05.2022 587
Еще материалы раздела «Україна»