<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
08.05.2022 817

Наразі у столиці мешкає 2,2 мільйона киян – Кличко

Якщо перед війною в українській столиці мешкало 3,5 мільйона людей, то зараз їх 2,2 мільйона.

Про це розповів Київський міський голова Віталій Кличко в інтерв'ю Радіо НВ, передає Укрінформ.

«До початку воєнних дій у місті ночувало приблизно 3,5 млн людей. Вночі і вдень — різні показники: вдень приїжджає близько мільйона з області. Коли почалися воєнні дії, кияни почали виїжджати. Це переважно були жінки і діти. Найменша цифра перебування людей у нашому місті становила близько одного мільйона людей. Зараз у Києві перебуває 2 мільйони 200 тисяч киян», - повідомив Кличко.

Він додав, що інституту прописки в Києві, в Україні немає, тож поіменно підрахувати людей не можна. «Ми спираємося на те, що у кожного киянина є мобільний телефон, їх кількість підрахувати ми можемо», - уточнив міський голова.

Кличко зазначив, що в повному обсязі зараз неможливо надавати повноцінний сервіс, зокрема і обслуговування громадським транспортом .

«Громадський транспорт працює ще не в звичайному режимі, деякі маршрути ще не відкриті. У нас є обмеження з наданням послуг у центрах соціальних послуг. Напружена робота у всіх комунальних підприємствах. Наприклад, комунальне підприємство «Київпастрансервіс», яке відповідає за перевезення пасажирів, до воєнних дій налічувало 4,5 тисячі співробітників. На сьогодні залишилося півтори тисячі: частина цих людей евакуювалися, частина — пішла до лав Збройних сил України. Тому підприємство працює в меншому складі, але в більш напруженому стані. Це ж стосується водопостачання, прибирання сміття, благоустрою», - розповів Київський міський голова.

При цьому Кличко зауважив, що «у нас є все і не припинялося у жорсткі часи атаки на Київ. Це стосується водопостачання, тепла, електропостачання, зв’язку».

Як відомо, з 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наразі у столиці мешкає 2,2 мільйона киян – Кличко 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
08.05.2022 817
Еще материалы раздела «Столиця»