<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
11.05.2022 779

З початку війни банки видають кредити населенню лише на поточні потреби

З початком війни банки України припинили іпотечне та автокредитування населення. Кредити видаються лише на поточні потреби.

Про це йдеться в "Огляді банківського сектору" Національного банку України (НБУ) за березень 2022 року.

За даними НБУ, квартальні темпи зростання кредитів населенню уповільнилися до 0,7% унаслідок зменшення обсягу кредитів у березні.

"Під час воєнного стану кредити надавалися лише на поточні потреби клієнтів, натомість іпотечне та автокредитування майже не здійснювалися", - йдеться в повідомленні.

Квартальне зростання чистих гривневих кредитних портфелів у корпоративному сегменті становило 4,8%, валютних - 2,2% у доларовому еквіваленті. Державні банки продемонстрували найвищі квартальні темпи зростання гривневого портфеля – понад 10%.

Оценка материала:

5.00 / 1
З початку війни банки видають кредити населенню лише на поточні потреби 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
11.05.2022 779
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»