НОВИНИ ДНЯ: Перші дослідження ґрунту з темного боку Місяця розкрили нові факти  Удари ЗСУ вглиб Росії: експерт назвав цілі ракет ATACMS  Бойові дії в Україні можуть припинитися 2025-го: деталі від The Economist  Як приготувати найніжніші та найсоковитіші відбивні: допоможе цей секретний інгредієнт  Коли Андрія Первозванного 2024 року: святкуємо за новим календарем, історія, традиції  Буде "особливість": синоптикиня розповіла, на яку погоду чекати в п'ятницю в Україні  Британська розвідка оцінила "могутність" Чорноморського флоту РФ після 1000 днів війнивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.05.2022 6025

Без розкатування коржів і варіння: готуємо ніжний Медовик всього за 30 хвилин

Торт Медовик - один з найулюбленіших десертів українців. Багато хто не ризикує готувати його вдома, так як це трудомісткий процес. Але є альтернативні рецепти, які дозволять уникнути мороки з розкатуванням і випіканням коржів. Та й заварювати тісто на водяній бані для такого торта не потрібно.

Рецептом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee. Пише rbc.ua.

Інгредієнти для форми 30 на 40 см

Для коржів:

  • Яйце СВ (вищий сорт) - 2 шт. (якщо яйця дрібніші, то 3 яйця)
  • Цукор - 100 г
  • Мед - 100 г
  • Сіль - щіпка
  • Вершкове масло - 75 г
  • Борошно - 180 г
  • Розпушувач - 10 г

Для крему:

  • Сметана 20% - 400-600 г
  • Цукрова пудра - 50-100 г (регулюємо за смаком)
  • Ванільний цукор - 20 г (можна замінити на 1-2 ст. л. меду)

Покрокове приготування

Яйця збийте з цукром і дрібкою солі протягом 2-3 хвилин, додайте розтоплене вершкове масло кімнатної температури, мед, збийте до однорідності.

Борошно змішайте з розпушувачем і додайте до решти інгредієнтів, перемішайте до однорідності.

Вистеліть форму пергаментом, розрівняйте тісто по всій площі форми, випікайте 8-10 хвилин в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці.

Перекладіть готовий корж на решітку, щоб він швидко охолов.

Для крему змішайте жирну сметану з ванільним цукром (або медом) і цукровою пудрою. Крем не потрібно збивати, досить перемішати до однорідності.

Обріжте краї коржа, їх можна підрум'янити в духовці. Корж розріжте на 4 рівні частини. Кожен корж змастіть сметанним кремом.

Боки і верх теж покрийте кремом, посипте крихтою з обрізків коржів. Якщо крихти мало, то можна також подрібнити печиво або солодкі сухарики.

Дайте торту настоятися 30-60 хвилин і можна подавати до столу.

Оценка материала:

5.00 / 3
Без розкатування коржів і варіння: готуємо ніжний Медовик всього за 30 хвилин 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
15.05.2022 6025
Еще материалы раздела «Суспільство»