<
НОВИНИ ДНЯ: В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
15.05.2022 1715

У Києві перейменували Арку дружби народів

Київрада ухвалила рішення про перейменування Арки дружби народів на Арку свободи українського народу.

Як передає Укрінформ, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

"Київрада ухвалила рішення щодо декомунізації назви арки Дружби народів. Тепер це - Арка Свободи українського народу", - заявив Кличко.

Також, за його словами, депутати Київради затвердили перелік понад 40 пам'ятників та пам'ятних знаків, які потрібно прибрати з вулиць і будівель столиці ій передати до музею тоталітаризму.

"Що стосується перейменувань, це - резонансна тема. Ми почули і думки та побажання киян, почули і критику. Тому, щоб не ухвалювати поспішних рішень, залучаємо фахівців інститутів Академії наук України, Інституту національної пам'яті та інших установ для завершення процесу найменувань", - зазначив Кличко.

Як зауважив мер столиці, сьогодні є запит українського суспільства прибрати з карти Києва назви, пов'язані з росією, "але нові назви мають жити десятки, а то й сотні років.Тому процес найменувань має бути швидким, проте обгрунтованим".

Рейтингове голосування щодо перейменувать столичних об'єктів Київрада подовжила до 19 червня. Відбуватиметься голосування в мобільному додатку "Київ цифровий", повідомив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня у Києві демонтували бронзову скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів, яка була встановлена в центрі столиці 1982 року "на ознаменування возз’єднання України з росією".

Наприкінці квітня Міністерство культури та інформаційної політики та Український інститут національної пам'яті дали роз’яснення щодо знесення пам’ятників і перейменування назв, пов’язаних з історією й культурою росії та СРСР.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві перейменували Арку дружби народів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
15.05.2022 1715
Еще материалы раздела «Столиця»