НОВИНИ ДНЯ: Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижнявсі новини дня
Політика
Україна
15.05.2022 1282

Повітряні сили «розпакували» третю сотню збитих літаків російських загарбників

Повітряні Сили та Сухопутні війська 14 травня знищили вісім повітряних цілей російських окупантів, серед яких один ворожий винищувач. Відтак кількість збитих літаків агресора в Україні складає вже 201 одиницю.

Про це повідомили Командуванні ПС ЗСУ на Facebook, передає Укрінформ.

"14 травня зенітні ракетні війська Повітряних Сил розпакували третю сотню збитих літаків російських окупантів. Близько 18-ї вечора, на Харківщині, у глибині ворожої території збито 201-й винищувач окупантів. Тип встановлюється", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що авіація Повітряних Сил завдавала ракетно-бомбових ударів по позиціях російських окупантів і в суботу знищила взводний опорний пункт, командно-спостережний пункт роти, десять броньованих машин і десятки ворогів.

Загалом за добу знищено:

  • один літак (Су-30/Су-34);
  • сім БПЛА;
  • взводний опорний пункт;
  • КСП роти;
  • десять броньованих машин;
  • близько 30 людей особового складу.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Оценка материала:

5.00 / 2
Повітряні сили «розпакували» третю сотню збитих літаків російських загарбників 5.00 5 2
Політика / Україна
15.05.2022 1282
Еще материалы раздела «Україна»