<
НОВИНИ ДНЯ: На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагувсі новини дня
Життя та Стиль
Події
16.05.2022 481

У Маріуполі понад 10 000 людей можуть загинути від хвороби та нестачі ліків і їжі, – мерія

У Маріуполі більш ніж 10 000 людей можуть померти від хвороб, нестачі води, їжі та ліків. Щонайменше 20 000 містян уже загинули від початку окупації Росією.

Про це в телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

"Сьогодні Маріуполь – як одна велика могила... А окупанти продовжують імітувати нормальне життя. Почали збирати заявки на скління. Обіцяють людям по 500 тисяч рублів за пошкоджене майно та по 3 млн рублів за загиблих. Але в масштабах Маріуполя тільки ці обіцянки будуть коштувати їм не менш ніж 2,5 млрд доларів. А відбудова міста – ще як мінімум 12 млрд доларів. У них фейкові новини, фейкові обіцянки та фейкове майбутнє. Відродження Маріуполя можливе тільки під українським прапором", – наголосили в міській раді.

У мерії додали, що Донецьк за вісім років окупації тільки занепав.

"Годі й чекати, що відновити Маріуполь зможе держава, в якій селища далі, ніж 50 км від Москви, живуть як у 19 столітті – без водоводів, каналізації та газу", – наголосили в повідомленні.

Нагадаємо, точна кількість убитих, закатованих і загиблих від російської окупації мешканців Маріуполя невідома. Порахувати їх зараз неможливо. Люди ховають своїх родичів просто в дворах багатоповерхівок. Російські військові, щоб приховати сліди своїх звірств, спалюють тіла загиблих українців у крематоріях та здійснюють масові поховання.

На заводі "Азовсталь" лишаються українські захисники, здебільшого поранені. Гвардійці, прикордонники, морпіхи, розвідники та інші оборонці продовжують бій з росіянами, які обстрілюють територію підприємства з усіх видів озброєння. Родини захисників просять лідера Китаю Сі Цзиньпіна повпливати на Росію та допомогти з процедурою екстракції, щоб військових до кінця війни вивезли на територію третьої країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Маріуполі понад 10 000 людей можуть загинути від хвороби та нестачі ліків і їжі, – мерія 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
16.05.2022 481
Еще материалы раздела «Події»