НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.05.2022 553

Румунія допоможе Україні експортувати зерно через свої порти, - глава МЗС

Румунія і США допоможуть Україні вивезти заблоковане в країні зерно через румунські порти Галац і Констанца. Це питання глава МЗС Румунії Богдан Ауреску обговорив з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Богдана Ауреску.

"Я коротко обговорив з держсекретарем Блінкеном зусилля і плани Румунії щодо підтримки економіки України шляхом полегшення експорту і логістики зерна через порти Галац і Констанца, а також можливі спільні міжнародні дії в цьому відношенні, щоб зробити внесок у глобальну продовольчу безпеку", - зазначив Ауреску.

Раніше ми повідомляли, що Румунія підтримає швидкий вступ Фінляндії та Швеції до НАТО. Оскільки для неї дуже важливо приєднання цих двох країн до Альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Румунія допоможе Україні експортувати зерно через свої порти, - глава МЗС 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
18.05.2022 553
Еще материалы раздела «Економіка»