НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Україна
20.05.2022 613

$40 мільярдів для України: Байден оголосив про виділення додаткової артилерії та іншої зброї

Президент США Джо Байден привітав завершення законодавчих процедур і ухвалення в обох палатах Конгресу США законопроєкту з масштабним фінансуванням заходів з протидії агресії рф в Україні.

630_360_1631368559-344_20.05.22

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному в четвер на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Я вітаю, що Конгрес надіслав світу чіткий двопартійний меседж про те, що народ Сполучених Штатів стоїть разом із хоробрим народом України, який захищає свою демократію й свободу. Ресурси, які я просив, дозволять нам відправити в Україну ще більше зброї та боєприпасів, поповнити власні запаси та підтримати війська США, які розміщені на території НАТО»,- зауважив Байден.

Він подякував лідерам, які представляють обидві партії в Палаті представників і Сенаті за швидкий розгляд і ухвалення законопроєкту, щоби забезпечити безперервну допомогу Україні.

«На сьогодні ми забезпечили Україні історичну оборонну допомогу, і моя адміністрація продовжить прискорювати доставку зброї й обладнання, на які Конгрес надав повноваження. Тож, сьогодні я оголошую про виділення ще одного пакета допомоги з питань безпеки, який надасть Україні додаткову артилерію, радари та іншу техніку, яку вони вже так ефективно використовують на полі бою»,- заявив президент США.

Він зазначив, що ця зброя й техніка піде «безпосередньо на передову свободи в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Сенат США слідом за Палатою представників ухвалив проєкт закону H.R.7691 Про виділення додаткових асигнувань Україні – 2022. Документ передбачає більш як $40 мільярдів з метою реагування на агресію рф проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
$40 мільярдів для України: Байден оголосив про виділення додаткової артилерії та іншої зброї 5.00 5 1
Політика / Україна
20.05.2022 613
Еще материалы раздела «Україна»