НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
20.05.2022 560

Оборона Маріуполя увійде у підручники - британський міністр

Героїчна оборона захисників Маріуполя на території “Азовсталі” увійде в підручники військової історії як ключовий фактор українських успіхів у війні з росією.

630_360_1651517234-750_20.05.22

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в ефірі канадського суспільного мовника CBC News висловив міністр з питань збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі.

“Ці оборонці зробили те, що під час написання книг про історію цього конфлікту, коли вивчатиметься кількість російських бойових угрупувань, відтягнутих ними, ця операція може розглядатися такою, що дозволила українцям підготуватися до відбиття наступу, коли він трапився”, - сказав Хіппі.

Він додав, що зараз - правильний час, аби врятувати життя цих неймовірно мужніх людей.

За його словами, бездарні дії росіян на полі бою ослабили збройні сили країни щонайменше на третину. “Ми стали свідками послідовності помилок, які накопичувалися до тієї міри, що росіяни ослабили свої сили, за нашими оцінками, приблизно на третину”, - зазначив міністр.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. Сили оборони України протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Оценка материала:

5.00 / 1
Оборона Маріуполя увійде у підручники - британський міністр 5.00 5 1
Політика / Україна
20.05.2022 560
Еще материалы раздела «Україна»