<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Україна
20.05.2022 484

Артилерія і ракети: Британія надасть Україні додаткову військову допомогу на £1,3 мільярда

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про додатковий пакет військової допомоги Україні на суму 1,3 млрд фунтів стерлінгів.

630_360_1586019907-544_20.05.22

Як передає Укрінформ, про це він написав у своєму Твіттері.

У рамках цієї допомоги Київ отримає далекобійну артилерію, протикорабельні ракети та безпілотники.

Прем'єр Великої Британії зазначив, що у них із Президентом Володимиром Зеленським відбулася широка дискусія, під час якої сторони обговорили, як можна зупинити глобальні економічні збитки, спричинені «безрозсудною блокадою путіним чорноморських портів».

«Ми терміново шукаємо варіанти відкриття важливих морських та наземних шляхів доставки українських запасів зерна», - написав Джонсон.

Він також зазначив, що 50 000 українців безпечно прибули до Великої Британії, «і ми робимо все можливе, щоб допомогти їм побудувати життя тут».

«З понад 100 000 віз, виданих за нашими схемами, і новими санкціями, накладеними на російські авіакомпанії сьогодні, наша рішучість непохитна – ми з Україною», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня Міністерство закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії надіслало 5 млн фунтів на підтримку Збройних сил України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Артилерія і ракети: Британія надасть Україні додаткову військову допомогу на £1,3 мільярда 5.00 5 1
Політика / Україна
20.05.2022 484
Еще материалы раздела «Україна»