<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Європа
20.05.2022 577

Шольц відхилив заклик Європарламенту про санкції проти Шрьодера

Німецький канцлер Олаф Шольц відхилив заклик Європейського парламенту ввести санкції проти екс-канцлера Герхарда Шрьодера. Напередодні Європарламент прийняв резолюцію із закликом про санкції за відмову піти з керівних посад в російських енергетичних компаніях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

За словами Шольц, рішення Бундестагу позбавити Шрьодера його офісу, який працював на кошти платників податків, було послідовним і правильним. Але подальших санкцій не буде.

"Я не думаю, що в даний момент щось ще необхідно... Але було б краще, якби Герхард Шрьодер пішов зі своїх постів", - додав Шольц.

Зазначимо, Шрьодер є членом ради директорів російської державної нафтової компанії "Роснефть", а в лютому його також висунули до ради директорів "Газпрому".

Після початку масштабного вторгнення в Україну співробітники його офісу в Берліні звільнилися на знак протесту проти відмови піти з високих посад. Передбачається, що Шрьодера збереже свою щомісячну допомогу в розмірі 8300 євро.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц відхилив заклик Європарламенту про санкції проти Шрьодера 5.00 5 2
Політика / Європа
20.05.2022 577
Еще материалы раздела «Європа»