НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
20.05.2022 590

Генерал США Годжес: "​До кінця літа сили Росії занепадуть, і Україна їх витіснить"

Генерал-лейтенант, колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес погоджується з даними британської військової розвідки та низки західних аналітиків про те, що наступ Росії на Донбасі втратив темпи і за нинішніх умов РФ навряд чи зможе значно його прискорити.

Про це він розповів в інтерв'ю "Голосу Америки".

Годжес також зазначив, що Росія робила гучні заяви про певні "перемоги" до певних дат, однак жодної такої мети вона не досягла. Генерал упевнений, що до кінця літа сили окупантів виснажаться й Україна зможе їх витіснити.

"Росії нічого святкувати. Вони не змогли досягнути всіх своїх цілей. Міністерство оборони показало себе як корумпована інституція, а їхні солдати – як убивці, які використовують зброю проти цивільних об’єктів. Потім Путін навіть дав почесні гвардійські звання бригаді, причетній до вбивства цивільних у Бучі. Тому я не думаю, що їм є що святкувати", - сказав він.

"Зрозуміло, що вони захопили територію, завдають величезної шкоди економіці України. Вони блокують експорт зерна. Попереду ще багато викликів, але ніщо з цього не можна назвати перемогою для Росії, зважаючи на те, які цілі ставив Кремль перед собою. Відверто кажучи, я думаю, що Росія не може продовжувати робити те, що вона робить нескінченно. Думаю, кульмінація настане десь наприкінці літа, коли в них закінчаться люди, амуніція та воля до боротьби", - додав Годжес.

Він також зазначив, що треба серйозно ставитися до погроз Путіна застосувати ядерну зброю, однак сам він у це не вірить. Годжес також наголосив, що партнерам необхідно продовжувати надавати Україні військову допомогу для боротьби з агресором.

"Але він (Путін. - Ред.) не здасться просто так, він не скаже: «Я був неправий, тому я піду». Росію треба перемогти на полі бою, потрібно розбити російські сили на полі бою. Саме тому не можна гальмувати в наданні Україні допомоги і ресурсів, які їй потрібні", - наголосив Годжес.

Оценка материала:

5.00 / 2
Генерал США Годжес: "​До кінця літа сили Росії занепадуть, і Україна їх витіснить" 5.00 5 2
Політика / Україна
20.05.2022 590
Еще материалы раздела «Україна»