<
НОВИНИ ДНЯ: Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
21.05.2022 650

Зеленський заявляє, що з Азовсталі евакуюють усіх захисників

Президент Володимир Зеленський вважає, що найближчим часом процес евакуації українських захисників із заводу "Азовсталь" буде завершено.

630_360_1652399451-418_21.05.22

Про це він розповів у інтерв’ю з нагоди третьої річниці інавгурації, уривок з якого транслювали в ефірі інформаційного марафону «UAразом», повідомляє Укрінформ.

«На сьогодні вивезено всіх цивільних людей, тих, хто були заблоковані на заводі. Евакуація інших цивільних людей, які були біля заводу або які були в Маріуполі, розпочата давно вже. (Із Азовсталі – ред.) цивільних вивезено, медиків – вивезено, вивезено важкопоранених, вивезено поранених. На цю мить, коли ми з вами говоримо, я знаю, що відбувається. Мені здається, що найближчим часом, навіть не днями, думаю, найближчим часом завершиться вивезення всіх», - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що структура і процес евакуації з Азовсталі складні.

«Домовлялись про те, що розблокуванням будуть займатися посередники – західні партнери. Я домовлявся з Туреччиною, Швейцарією, Ізраїлем, спочатку з Францією через стосунки лідерів з російською федерацією - коли ми бачили, що військовим шляхом розблокувати неможливо», - сказав глава держави.

Водночас він поінформував, що просив у іноземних партнерів зброю для розблокування військовим шляхом.

«Десятки, сотні разів я детально проговорював з лідерами інших держав, щоб надати відповідну зброю нашим військовим, щоб військовим шляхом ми дійшли до Маріуполя заради того, щоб розблокувати цих людей», - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що всі захисники Маріуполя - "абсолютно героїчні люди", і їм було дано сигнал, що "вони мають повне право вийти і зберегти своє життя".

Як повідомлялося, 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заводу "Азовсталь". 53 тяжкопоранені військовослужбовці доправлені до медичного закладу в Новоазовську, ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський заявляє, що з Азовсталі евакуюють усіх захисників 5.00 5 1
Політика / Україна
21.05.2022 650
Еще материалы раздела «Україна»