<
НОВИНИ ДНЯ: До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
21.05.2022 529

російські війська чітко цілили у будинок культури в Лозовій - Ткаченко

російські війська чітко цілили у будинок культури в місті Лозова Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив у Телеграмі.

«20 травня посеред робочого дня, саме під час сесії міської ради в Лозовій, російська ракета влучила в нещодавно відреставрований будинок культури. Дві ракети вдалось відбити. Але одна потрапила в ціль рашистів. Під час удару в будівлі знаходилося 5 осіб. Люди дивом залишилися живі, майже у всіх легкі поранення. Всього постраждало 7 осіб, наймолодшому - 11 років», - зазначив Ткаченко.

Він підкреслив, що відео влучання ракети не залишає жодних сумнівів - нелюди цілили чітко у будинок культури.

«Дом культури в Лозовій був одним з найбільших в Харківському регіоні. Великий зал розрахований на 1078 місць. В 2021 році ми його тільки-но відреставрували», - зазначив міністр.

Ткаченко заявив, що зруйновану російськими військами будівлю, як і сотні інших культурних пам’яток, обов’язково відбудують, а російських злочинців - притягнуть до відповідальності.

Як повідомлялося, у місті Лозова на Харківщині внаслідок ракетного удару у четвер поранено щонайменше сімох людей, серед них – дитина.

Від початку повномасштабного вторгнення Лозівська громада періодично зазнає ракетних ударів. Пошкоджено вже понад 200 будинків, є загиблі мирні жителі.

Оценка материала:

5.00 / 1
російські війська чітко цілили у будинок культури в Лозовій - Ткаченко 5.00 5 1
Політика / Україна
21.05.2022 529
Еще материалы раздела «Україна»