Життя та Стиль
Суспільство
Як варити суп з щавлю: 3 простих рецепта смачної страви
Яку крупу додати в суп з щавлем і як приготувати ситну першу страву - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Щавель - популярна рослина, регулярно вживаючи яку у вас вийде налагодити процеси травлення і поліпшити роботу серцево-судинної системи. Раніше ми розповідали, у чому користь щавлю, а сьогодні поділимося рецептами перших страв з нього.
Також ми говорили про те, що приготувати з щавлю на друге.
Щавлевий суп з вареним яйцем
- Щавель свіжий - 150 г (1 пучок)
- Картопля - 280 г
- Морква - 120 г
- Цибуля ріпчаста - 130 г
- Яйця - 2 шт.
- Сіль - 1 ч. л (або за смаком)
- Перець чорний мелений - на кінчику ножа (або за смаком)
- Цибуля зелена ( для подачі) - 1 стебло
- Вода - 1 л
Овочі очистити, промити, картоплю нарізати великими кубиками, а моркву і цибулю - середніми. Щавель і зелену цибулю вимити і обсушити. Картоплю, цибулю і моркву викласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Додати перець і сіль, варити 15 хвилин на середньому вогні. В цей же час відварити яйця круто. Остиглі яйця нарізати кубиками, а щавель і зелену цибулю соломкою. Всі ці інгредієнти додати в суп і накрити кришкою, щоб настоявся. За бажанням можна додати спеції.
Суп з щавлю з м'ясом
- Яловичина (на кістці) - 375 г
- Щавель - 180 г
- Картопля - 550 г
- Морква - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 100 г
- Масло рослинне - 30 мл (2 ст. л)
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Перець духмяний горошком - 6-7 шт.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Яйця - по 1 шт на порцію
- Кріп свіжий - 10 г
- Петрушка свіжа - 10 г
- Цибуля зелена - 15 г
- Вода - 2,2 л
Викласти м'ясо цілим шматком в каструлю, залити водою, довести до кипіння і зняти піну. Зменшити вогонь і варити яловичину 1 годину. Додати перець горошком, лавровий лист і запашний перець, зменшити вогонь і варити ще 30-40 хвилин. В цей час відварити яйця круто і остудити.
Дістати м'ясо з бульйону, нарізати кубиками, а бульйон процідити. Картоплю очистити, нарізати кубиками, покласти в бульйон і варити 15-20 хвилин. Цибулю і моркву також очистити, подрібнити і обсмажити на сковороді 7-10 хвилин, потім додати до них нашаткований щавель, обсмажити ще 3-5 хвилин і прибрати з вогню.
По готовності картоплі додати в каструлю м'ясо, слідом - зажарку з цибулі, моркви і щавлю. Посолити, поперчити, проварити ще 3 хвилини і прибрати з вогню. Яйця нарізати кубиками або на 4 частини (за бажанням), дрібно нарізати кріп і петрушку. Розлити суп по тарілках і додати в нього яйця з зеленню порційно.
Суп з щавлю з куркою
- Щавель свіжий - 200 г
- Куряча грудка копчена - 350 г
- Картопля - 200 г
- Морква - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 150 г
- Часник - 2 зубчики
- Яйця - 2 шт.
- Масло рослинне - 2 ст. л
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Вода - 2 л
Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник подрібнити. У розігрітій каструлі на маслі обсмажити цибулю і часник до золотистого відтінку. Туди ж додати картоплю, нарізану кубиками, обсмажувати ще 5 хвилин. Моркву натерти на крупній тертці, з'єднати з овочами, смажити 5 хвилин, помішуючи. Курячу грудку нарізати кубиками, додати до овочів, всипати спеції і сіль. В кінці влити воду, довести до кипіння і варити суп 10 хвилин. Щавель нарізати смужками і додати в суп.
Окремо збити яйця і тонкою цівкою додавати в суп, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь і, в разі потреби, всипати ще спецій.