<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Світ
22.05.2022 708

Європейська енергетична біржа Nord Pool зупиняє торги російськими енергоносіями

З 22 травня Європейська енергетична біржа Nord Pool зупиняє торги російськими енергоносіями. З цього дня країни Балтії не отримуватимуть електроенергії, нафти або природного газу з росії.

630_360_1653137083-200_22.05.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Енергоатом у Телеграмі.

"Європейська енергетична біржа Nord Pool зупиняє торги російськими енергоносіями. Це означає, що з неділі (22 травня) країни Балтії не отримуватимуть електроенергію, нафту або природний газ з росії", - йдеться в повідомленні.

Енергоатом повідомляє, що міністр енергетики Литви Дайнюс Крейвис наголосив, що «це не тільки надзвичайно важлива віха для Литви на шляху до енергетичної незалежності, але також демонстрація нашої солідарності з Україною.

«Ми повинні припинити фінансувати російську військову машину», – додав він.

Як повідомлялось, Україна закликає ЄС запровадити повне ембарго на енергоносії з рф.

Від початку росією війни проти України Європейський Союз запровадив проти агресора вже п'ять пакетів санкцій. Шостий пакет санкцій ЄС проти росії, який передбачає подальші обмеження діяльності російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти, має бути ухвалений рішенням Європейської ради. За деякими даними, прийняття шостого пакета санкцій блокує Угорщина.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європейська енергетична біржа Nord Pool зупиняє торги російськими енергоносіями 5.00 5 1
Політика / Світ
22.05.2022 708
Еще материалы раздела «Світ»