НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
22.05.2022 2739

В Україні спростили правила отримання водійських прав: що змінилося

В Україні була спрощена процедура отримання водійського посвідчення - тепер права можна отримати в будь-якому місті, незалежно від місця навчання.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства внутрішніх справ України. Пише rbc.ua.

Головний сервісний центр МВС змінив правила для зручності громадян під час війни, коли деяким довелося покинути свої будинки через бойові дії та переїхати в інші населені пункти.

Що змінилося

Відтепер скласти іспити для отримання водійське посвідчення можна в будь-якому центрі на території України, незважаючи на те, де ви проходили навчання.

Так, якщо ви склали теоретичний іспит в одному місті, то практику проходити можна і в іншому.

Також якщо громадянин склав обидва іспити в одному населеному пункті, але не встиг отримати водійське посвідчення через вимушений переїзд, то тепер є можливість отримати їх в сервісному центрі міста, куди тимчасово переїхав.

Тим, хто здає на права на водіння легковиків і вантажівок з причепом, теоретичну частину навчання скоротили майже на третину. При цьому відвідувати заняття можна онлайн.

Крім того, зміни торкнулися і свідоцтва для поїздки за кордон. Детальніше про нововведення щодо водійських посвідчень - на відео від МВС.

Раніше повідомлялося, що під час воєнного стану в Україні майбутні водії можуть навчатися в онлайн-форматі.

Оценка материала:

5.00 / 4
В Україні спростили правила отримання водійських прав: що змінилося 5.00 5 4
Життя та Стиль / Автоклуб
22.05.2022 2739
Еще материалы раздела «Автоклуб»