НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУвсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.05.2022 509

Страшніше за енергетичну кризу. У Британії стурбовані зростанням цін на продовольство

Наслідки світової продовольчої кризи, яку викличе війна в Україні, можуть виявитися набагато серйознішими, ніж зростання цін на енергоресурси.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави Федерації продуктів харчування та напоїв Яна Райта у коментарі Independent.

Він зазначив, що Британія наразі не готова до того, що у світі може настати продовольча криза. При цьому порушення постачання продовольства спостерігається вже зараз через війну в Україні.

"Зараз спостерігається зростання стурбованості через відсутність належного плану на "страшне" майбутнє, пов'язане з порушенням поставок продовольства. Ця криза - більш серйозна, ніж енергетична", - заявив Райт.

Варто зауважити, що через заблоковані українські порти в Чорному морі 25 мільйонів тонн зерна неможливо експортувати, що не тільки загрожує голодом для найбідніших країн, а й матиме серйозні наслідки для Великобританії, яка залежить від імпорту продовольства.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що вживе заходів для того, щоб допомогти Україні в експорті зернових.

Також ми писали, що, за словами президента України Володимира Зеленського, Росія заблокувала майже всі порти та морські можливості експорту України. Нині розглядається і шлях розблокування портів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Страшніше за енергетичну кризу. У Британії стурбовані зростанням цін на продовольство 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
23.05.2022 509
Еще материалы раздела «Економіка»