<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.06.2023 381

В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.

На українських ринках та в магазинах від початку цього тижня спостерігається зниження вартості цибулі. Відпускні ціни сформувалися в діапазоні 40-46 грн за кілограм. Це в середньому на 11% дешевше, ніж тижнем раніше. Пише ТСН. 

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Фахівці називають головною причиною зниження цін на цей овоч масові постачання ріпчастої цибулі нового врожаю з українських господарств. До слова, у цьому сезоні реалізації озимої цибулі стартувала у середньому на 1,5 тижня раніше, ніж торік.

Зазначається, що на ринку торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося. Здебільшого на ринку пропонується ріпчаста цибуля врожаю 2022 року імпортного виробництва. Ціни на імпортну торішню продукцію дещо вищі, але її якість погана. Саме тому від тижня більшість оптових компаній практично повністю переорієнтувалися на закупівлі ріпчастої цибулі нового врожаю з українських господарств.

Нагадаємо, за рік в Україні ціни на продукти зросли на 21,7%. Найбільше здорожчали яйця – на 129,3%.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.06.2023 381
Еще материалы раздела «Економіка»