НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Європа
23.05.2022 505

Польща достроково розірвала газовий договір з Росією

Уряд Польщі достроково розірвав договір на закупівлю газу з території Росії. Угода повинна була діяти до кінця 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника уряду зі стратегічної енергетичної інфраструктури Петра Наімського в ефірі Польського радіо.

"Через 30 років можна констатувати, що відносини в газовій галузі між Польщею і Росією припинені", - сказав він.

За його словами, уряд Польщі 13 травня схвалив резолюцію про розрив угоди з урядом Росії від 1993 року.

Він повідомив, що польську ділянку газопроводу, по якому велося транспортування газу з Росії, можна використовувати для поставок з Німеччини.

Нагадаємо, термін газового контракту закінчувався в грудні 2022 року. Однак у квітні "Газпром" припинив постачання до Польщі. Перед цим російський газовий монополіст вирішив змінити умови і зажадав оплати в рублях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Польща достроково розірвала газовий договір з Росією 5.00 5 2
Політика / Європа
23.05.2022 505
Еще материалы раздела «Європа»