НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Європа
23.05.2022 708

Литва закликала створити військово-морську коаліцію для розблокування портів України

Союзникам України необхідно створити військово-морську коаліцію для того, щоб допомогти зняти російську блокаду портів у Чорному морі. Це дозволить запобігти початку продовольчої кризи.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс у коментарі The Guardian.

 

"Часу дуже мало. Ми наближаємося до нового сезону збирання врожаю, і немає іншого практичного шляху експорту зерна, окрім як через чорноморський порт Одеси", - наголосив Ландсбергіс.

При цьому він зазначив, що зараз дуже важливо показати бідним країнам світу готовність робити серйозні кроки для того, щоб не допустити продовольчу кризу.

Ландсбергіс припустив, що військово-морська операція з супроводу могла б захистити українські судна з зерном. Він також додав, що, крім Великобританії, країни, які постраждали від потенційної втрати зерна, такі як Єгипет, могли б забезпечити необхідний захист.

"Нам буде потрібна коаліція охочих країн, які мають значну військово-морську міць, для захисту судноплавних шляхів, і країн, які від цього страждають", - зазначив глава литовського МЗС.

Варто зауважити, що флот РФ повністю заблокував можливість експорту українського зерна морем. Через це у низці країн може початися масовий голод.

Нагадаємо, раніше голова британської Федерації продуктів харчування та напоїв заявив, що Британія наразі не готова до того, що у світі може настати продовольча криза. При цьому порушення постачання продовольства спостерігається вже зараз через війну в Україні.

Також ми писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв вжити заходів для того, щоб допомогти Україні експортувати зернові.

Оценка материала:

5.00 / 1
Литва закликала створити військово-морську коаліцію для розблокування портів України 5.00 5 1
Політика / Європа
23.05.2022 708
Еще материалы раздела «Європа»