НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
23.05.2022 659

Зеленський закрив тему скандалу на Євробаченні: українці і поляки поставили один одному 12 балів

Володимир Зеленський поставив крапку в скандалі навколо голосування українського журі для Євробачення 2022, які не дали жодного балу деяким країнам, у тому числі Польщі, що надають нам підтримку під час війни. Глава держави відзначив єдність двох народів, яку ніхто не може порушити.

Про це президент України заявив у Верховній Раді, де сьогодні також виступав його польський колега Анджей Дуда. Пише rbc.ua.

"Єдність наших народів має залишитися сталою величиною. Ні тепер, ні в майбутньому ніхто не має права порушити цю єдність. Ні наші політики, ні ворожі агенти, ні навіть члени журі на Євробаченні", - зазначив він.

Зеленський додав, що український і польський народи "поставили один одному 12 балів - сьогодні й назавжди".

Глава української держави також подякував за підтримку всім полякам, назвавши народи - побратимами, а країни - сестрами.

Чому виник скандал після Євробачення 2022

Незабаром після завершення міжнародного музичного конкурсу, в якому перемогу нашій країні принесла група KALUSH Orchestra з піснею "Стефанія", українська спільнота обурилася рішенням журі через оцінки. Багатьох особливо образило те, що Україна не дала жодного балу Польщі, Литві та іншим країнам, які зараз підтримують наших співвітчизників у важкий період.

За правилами Євробачення, у кожної країни було своє експертне журі, які розподіляли бали іншим учасникам конкурсу. Максимальна кількість - 12 балів.

Експертне журі від України за підсумками конкурсу дали 12 балів - Великій Британії, 10 - Португалії, 8 - Нідерландам, 7 - Греції, 6 - Швейцарії, 5 - Азербайджану, 4 - Швеції, 3 - Австралії, 2 - Вірменії, 1 - Чехії.

Пізніше член журі співачка Ірина Федишин спробувала виправдатися за скандал, навівши пояснення низьким оцінкам артисту з Польщі.

Також ми писали, що навіть з'явилася петиція із закликом до Зеленського скасувати Євробачення 2023 і віддати перемогу в конкурсі Польщі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський закрив тему скандалу на Євробаченні: українці і поляки поставили один одному 12 балів 5.00 5 1
Політика / Україна
23.05.2022 659
Еще материалы раздела «Україна»