НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2022 772

Кіссинджер пророкує росії повну ізоляцію через війну проти України

російська війна проти України може назавжди перебудувати глобальний порядок, вважає колишній державний секретар США, 99-річний фахівець у галузі міжнародної політики, лауреат Нобелівської премії миру Генрі Кіссинджер.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у понеділок на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Засновник і президент Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб нагадав Кіссинджеру, що, виступаючи на форумі 1980 року, той сказав, що «ми живемо в епоху глобальної взаємозалежності». Коментуючи свій вислів, дипломат зауважив, що нинішній воєнний конфлікт може назавжди перебудувати глобальний порядок. За його словами, «сторони мають дійти до мирних переговорів протягом наступних двох місяців».

Раніше, на його думку, Україна мала стати мостом між Європою і росією, «але зараз, у міру перебудови відносин, ми можемо потрапити в простір, де розділова лінія буде перемальована, а рф опиниться в повній ізоляції». Ідея щодо «мосту» вже не є актуальною, вважає він.

«Зараз ми стикаємося з ситуацією, коли росія може повністю віддалитися від Європи й шукати постійний союз в іншому місці. Це може призвести до дипломатичного дистанціювання в дусі холодної війни, що поверне нас на десятиліття назад», - зазначив Кіссинджер.

Як повідомляв Укрінформ, у Давосі з 22 по 26 травня проходить Всесвітній економічний форум (WEF), який є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти.

На форумі в понеділок виступив Президент України Володимир Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кіссинджер пророкує росії повну ізоляцію через війну проти України 5.00 5 2
Політика / Україна
24.05.2022 772
Еще материалы раздела «Україна»