НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2022 779

У Міноборони відреагували на слова лукашенка, що «білорусь не агресор»

білорусь, яка надає свою територію рф для здійснення агресії проти України, є співучасником цього міжнародного злочину.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в загальнонаціональному ефірі заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, коментуючи слова президента білорусі олександра лукашенка, що білорусь не є агресором.

«Одразу спростую слова, що білорусь не є агресором. Річ у тому, що, згідно з нормами міжнародного права, країна, яка надає свою територію третій країні-агресору, - наразі росії – для здійснення агресії проти іншої держави, так само є співучасником цього міжнародного злочину – агресії, а просто побутовою мовою – війни. Тому білорусь повинна розуміти, що вони так само сьогодні, надаючи свою територію, є причетними до цієї війни в прямому сенсі», - заявила Маляр.

Відповідаючи на запитання щодо загроз для України з боку території білорусі, заступниця міністра відзначила, що загроза зберігається.

«Звісно, є загроза подальшого використання території білорусі для нанесення ударів. Так само, власне, як і Придністровський регіон Молдови, - так само існує ризик. Тому росія дійсно по всіх фронтах готується до можливих і ударів, і маневрів, і для того щоб здійснювати там подальшу ескалацію. Ми про всі ці загрози знаємо і готуємося до всіх сценаріїв», - запевнила Маляр.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Вторгнення ведеться, зокрема, і з території білорусі. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Міноборони відреагували на слова лукашенка, що «білорусь не агресор» 5.00 5 2
Політика / Україна
24.05.2022 779
Еще материалы раздела «Україна»