НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"  Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого дому  Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Іранувсі новини дня
Політика
Європа
24.05.2022 570

Війна РФ проти України – стратегічна помилка Путіна, – Урсула фон дер Ляєн

Неспровокована агресія, яку Росія розпочала проти України, стане стратегічною поразкою для президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу у Давосі на Всесвітньому економічному форумі.

"Євросоюз зробить все можливе, щоб Україна вистояла у цій боротьбі за власну свободу та демократичне майбутнє", – наголосила вона.

За словами Урсули фон дер Ляєн, Путін використовує "голод та зерно" для отримання влади. Тому ЄС має допомогти Україні розблокувати торгівельні шляхи та звільнити 20 млн тонн пшениці, "які застрягли у країні".

Оценка материала:

5.00 / 2
Війна РФ проти України – стратегічна помилка Путіна, – Урсула фон дер Ляєн 5.00 5 2
Політика / Європа
24.05.2022 570
Еще материалы раздела «Європа»