<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
26.05.2022 453

Ворог захопив 95% території Луганщини - Гайдай

Наразі ворогом захоплені 95% території Луганської області.

Про це повідомив у Телеграмі голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

“Окуповано 95% території Луганської області. Ситуація на Донбасі надзвичайно погана. Луганщина продовжує стримувати орду, яка знищує наші населені пункти. Обстріли не зупиняються взагалі”, - написав очільник ОВА.

Він також додав, що траса «Лисичанськ-Бахмут» обстрілюється, вчора ворожа ДРГ вийшла на дорогу, була перестрілка, росіянам вдалося навіть поставити свої блокпости, але сьогодні дорога не перекрита, гумвантажі завезено.

За інформацією Гайдая, Сєвєродонецьк не оточений, у місті та селах громади залишається до 15 тисяч жителів, загалом на підконтрольній Україні Луганщині - понад 40 тисяч людей, з них 99% виїжджати не хочуть.

На Луганщині внаслідок ворожих обстрілів немає газу, через це в Лисичанську не зможе працювати пекарня. Але місцева влада подбала про те, щоб хліб був.

Раніше керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай уже спростував фейки, що російські військові нібито відрізали Луганщину від України, а трасу Лисичанськ–Бахмут перекрили.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів із боку російської армії, в області зруйновано багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджено лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, нещодавно в регіоні залишалися близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ворог захопив 95% території Луганщини - Гайдай 5.00 5 1
Політика / Україна
26.05.2022 453
Еще материалы раздела «Україна»