НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.05.2022 442

В Україні збираються повернути держрегулювання цін на бензин: коли це станеться

В Україні збираються повернути держрегулювання цін на бензин та дизпаливо. Його запровадять знову, коли дефіцит палива на українському ринку зникне.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра економіки Дениса Кудіна під час круглого столу Energy Club.

"Ми скасували цінове регулювання тимчасово. Ціна виросла - до рівня дрібної групи. Власне, ми так і прогнозували. Але це не означає, що уряд дозволить займатися мародерством", - сказав Кудін, повідомивши про перевірки окремих підприємств, які продавали бензин за необґрунтовано високими цінами.

За словами Кудіна, держрегулювання повернуть у тому чи іншому вигляді, коли дефіцит палива на українському ринку зникне.

"Лаг постачання, час від контрактування до вивезення в Україну може бути до 30 днів. Є приклади, коли великі оператори ввезли пальне до Констанци (порт у Румунії - прим. ред.) ще місяць тому, і досі не весь цей обсяг в'їхав в Україну", - сказав він.

Саме з цієї причини, як пояснює Кудін, щойно ситуація нормалізується, цінове регулювання на ринок повернеться.

Як повідомлялося, раніше уряд України призупинив державне регулювання цін на моторне паливо. З операторами ринку було досягнуто домовленості про максимальну вартість бензину та дизельного палива на АЗС.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні збираються повернути держрегулювання цін на бензин: коли це станеться 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.05.2022 442
Еще материалы раздела «Економіка»