<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
26.05.2022 378

Штайнмаєр закликав Путіна вивести війська з України та піти на прямі переговори з Зеленським

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр звернувся до президента РФ Володимира Путіна із закликом негайно вивести війська з України.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Виявіть повагу до суверенітету України, припиніть бойові дії. Пане Путін, припиніть страждання та руйнування в Україні! Виведіть свої війська! І не відмовляйтеся від прямих і серйозних переговорів з президентом Зеленським!" - сказав Штайнмаєр, виступаючи з нагоди Дня німецьких католиків у Штутгарті.

Штайнмаєр також звернув увагу на те, що війна Путіна зачіпає не лише людей в Україні - через те, що Росія блокує в українських портах експорт мільйонів тонн зерна, світові ціни на нього різко зросли.

"Багатьом регіонам світу найближчими місяцями загрожують голод і смерть, особливо у Східній і Південній Африці", - попередив він.

Нагадаємо, Штайнмаєр на початку квітня заявив, що "визнає власні помилки" у політиці щодо Росії. Він також визнав, що його прихильність до "Північного потоку-2" була "явною помилкою". Президент Німеччини пояснював, що його оцінка полягала в тому, що Путін не допустить повного економічного, політичного та морального руйнування своєї країни через своє імперське божевілля. Я помилявся, як і інші", - говорив Штайнмаєр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штайнмаєр закликав Путіна вивести війська з України та піти на прямі переговори з Зеленським 5.00 5 1
Політика / Європа
26.05.2022 378
Еще материалы раздела «Європа»