<
НОВИНИ ДНЯ: Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означаєвсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.05.2022 502

Дмитро Кулеба у Давосі розповів про нові можливості цифрової платформи МЗС Nazovni для бізнесу

Цифрова платформа сприяння експорту Nazovni створює нові можливості для українського бізнесу в умовах економічних викликів воєнного часу.

Nazovni_26.05.22

Про це Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів в Українському домі в рамках візиту на Всесвітній економічний форум в Давосі, Швейцарія. Пише kmu.gov.ua.

«Європейський Союз та низка країн вже «обнулили» імпортні тарифи для України. Це можливість для українських компаній подолати економічну кризу, спричинену російським вторгненням, завдяки експорту. В цих складних умовах цифрова платформа Nazovni набуває особливо важливого значення як зручний сервіс виходу на зовнішні ринки. МЗС готове допомагати українським експортерам на кожному кроці цього шляху», — заявив Міністр.

Дмитро Кулеба нагадав, що Nazovni – це цифрова платформа МЗС, створена наприкінці 2021 року, яка відкриває нові експортні можливості для українського бізнесу.

«Ми запустили Nazovni ще до війни, але зараз цей проект став ще більш важливим. Економіка України переживає надскладний час внаслідок повномасштабної війни з Росією, і для багатьох українських бізнесів експорт — можливість пережити цей час»,— наголосив він.

Глава МЗС України підкреслив, що Nazovni буде сприяти і зворотному процесу — коли міжнародні компанії будуть заходити в Україну.

«Ми хочемо, щоб це була дорога з двостороннім рухом, якою українські компанії зможуть виходити на світові ринки, а міжнародний бізнес зможе легко розпочати роботу в Україні. Наша мета — зробити взаємодію українського бізнесу зі світовим безбар‘єрною»,— зауважив Міністр.

Дмитро Кулеба зазначив, що Nazovni є частиною ширшого процесу цифровізації України, та продовжує успіх Prozorro і Дії.

Платформа надає українським компаніям можливість зручної та ефективної взаємодії з українськими посольствами в світі. Отримавши запити бізнесу, посольства конвертують їх в нові зв‘язки та контракти за кордоном.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дмитро Кулеба у Давосі розповів про нові можливості цифрової платформи МЗС Nazovni для бізнесу 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
26.05.2022 502
Еще материалы раздела «Економіка»