<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
26.05.2022 553

Забудовники знову в дії: де активно будують нові житлові комплекси

Ринок нерухомості знову працює, у багатьох областях України триває спорудження новобудов.

У перші місяці війни, з об’єктивних причин, зведення новобудов припинили. Однак станом на кінець травня будівельні роботи активно ведуть у багатьох областях України.

За статистичними даними ресурсу ЛУН, найбільш активно працюють забудовники в центрі та на заході України. Пише "Сьогодні"

У перші місяці війни, з об’єктивних причин, зведення новобудов припинили. Однак станом на кінець травня будівельні роботи активно ведуть у багатьох областях України.

За статистичними даними ресурсу ЛУН, найбільш активно працюють забудовники в центрі та на заході України.

Досі на паузі зведення нових житлових комплексів – у Сумській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях.

При формуванні дослідження враховували лише будівництво житлових комплексів, а не котеджів. Не враховували вже збудовані ЖК, які були в проєкті або по яких зупинили роботи до початку повномасштабного вторгнення.

Найвищі ціни на оренду

Раніше "Сьогодні" розповідали про дослідження ринку оренди квартир. Останнім часом помітне суттєве зростання вартості винайму житла в західних областях та падіння – на півдні країни і в Київській області.

Якщо порівнювати вартість оренди помешкання у травні 2022 року та в жовтні 2021 року, то найбільше зростання на Закарпатті, у Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Стало дорожче орендувати квартири у Львівській, Черкаській, Тернопільській та Вінницькій областях.

Водночас у Житомирі та Харкові вартість оренди не змінилася. У Києві, Київській, Одеській, Херсонській та Миколаївських областях ціни на помешкання пішли в мінус у зв’язку з бойовими діями.

Раніше "Сьогодні" розповідали, скільки коштує купити нову квартиру на Закарпатті та які ціни на нерухомість на первинному ринку на Буковині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Забудовники знову в дії: де активно будують нові житлові комплекси 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
26.05.2022 553
Еще материалы раздела «Нерухомість»