<
НОВИНИ ДНЯ: Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУ  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.06.2022 2260

В українців з'явився ще один офіційний вихідний з нагоди Дня державності

Верховна Рада встановила 28 липня святковим та вихідним днем ​​з нагоди Дня української державності.

3131-060968856-4-0955050_01.06.22

За ухвалення законопроекту № 5864 в цілому проголосували 257 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українськi Новини.

Згідно з указом Президента Володимира Зеленського, День державності відзначатиметься щорічно у День хрещення Київської Русі 28 липня.

Також, згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, його прийняття сприятиме утвердженню спадковості більш ніж тисячолітньої історії української держави, що засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події, пов'язані з діяльністю князя Київського Володимира, який прийняттям у 988 році християнства засвідчив європейський цивілізаційний вибір Київської Русі, спадкоємцями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Литовсько-Руська держава, Українська козацька держава (Гетьманщина), Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна. В умовах збройної агресії Росії проти України РФ на найвищому державному рівні активно просуває фейковий образ російської держави – захисниці традиційних цінностей, започаткованих при Київській Русі - православ'ї, народності та державності. У цій системі дезінформації українці не є окремим народом, який має більш ніж тисячолітню історію державотворення, а є складовою триєдиного російського народу, а історія Київської Русі - етапом російської державності. Захист національної безпеки, зокрема в інформаційній сфері, та протидія дезінформації, у тому числі історичним фейкам, що розповсюджується державою-агресором, є національним інтересом України.

Як повідомляли Українськi Новини, раніше Президент Володимир Зеленський підписав указ про встановлення 28 липня Дня української державності та попросив парламент зробити цей день святковим вихідним.

Оценка материала:

5.00 / 4
В українців з'явився ще один офіційний вихідний з нагоди Дня державності 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
01.06.2022 2260
Еще материалы раздела «Суспільство»