<
НОВИНИ ДНЯ: Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа датавсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.06.2022 2063

Скільки валюти українці можуть привезти з-за кордону у 2022 році, чи потрібні для цього підтвердні документи

Повернутися до України - сьогодні бажання мільйонів українців, які рятувалися від війни в інших країнах.

Які вимоги до перевезення валютних цінностей через кордон діють сьогодні - в матеріалі ТСН.ua

Які вимоги до ввезення валюти з-за кордону для українців, які повертаються на батьківщину з інших країн роз'яснює Національний банк України.

Без письмового декларування митному органу громадяни можуть переміщувати готівкову валюту та банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро.

Якщо сума дорівнює або перевищує, таке декларування обов'язкове.

Письмове декларування передбачає повідомлення власником-громадянином у письмовій формі точних даних про валютні цінності через заповнення на кордоні митної декларації встановленої форми, пояснив НБУ.

Неповнолітні українці також можуть привозити валюту з-за кордону без декларування в сумі/вартістю що не перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро. Якщо сума становить понад 10 тисяч євро (в еквіваленті), то потрібно заповнювати декларацію. Декларацію від імені особи, яка не досягла 16-річного віку, заповнює її законний представник.

Обмежень щодо максимальної суми/вартості валютних цінностей, які фізична особа може ввозити на митну територію України - немає.

Якщо при вивезенні цінностей з країни підтвердні документи надавати потрібно, то подання підтвердних документів про зняття/придбання/обміну валютних цінностей для їхнього ввезення в Україну нормативно-правові акти НБУ не вимагають.

Оценка материала:

5.00 / 1
Скільки валюти українці можуть привезти з-за кордону у 2022 році, чи потрібні для цього підтвердні документи 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
02.06.2022 2063
Еще материалы раздела «Економіка»