НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
05.06.2022 1057

Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО поставить Росію у складне положення на Балтійському морі - генерал США

У США переконані, що вступ Фінляндії та Швеції до НАТО поставить Росію у складне воєнне положення на Балтійському морі.

d802a3b4a39befc113eba48268673c71_05.06.22

Очільник Комітету начальників штабів Збройних сил США, генерал Марк Міллі вважає, що в такому разі в Росії залишиться доступ лише до невеликої берегової лінії. Позиції РФ ослабнуть, а Альянс, навпаки, зміцниться в стратегічних акваторіях. Пише ТСН. 

Про це пише Reuters з посиланням на слова Міллі під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром і міністром оборони Швеції.

Зазначається, що приєднання Фінляндії та Швеції означатиме, що узбережжя Балтійського моря, за винятком коротких смуг навколо російських міст Калінінграда та Санкт-Петербурга, буде оточене членами НАТО.

"З російської точки зору, це буде дуже проблематично для них у військовому плані, але це буде дуже вигідно для НАТО", - підкреслив Міллі.

Очільник Комітету начальників штабів Збройних сил США наголосив, що Балтійське море стратегічно дуже важливе, адже це одне з найбільших морських шляхів світу.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський заявив, що Фінляндія і Швеція не зможуть вступити до НАТО на саміті, що відбудеться у червні. Вступ країн до Альянсу може затягнутися на щонайменше кілька місяців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО поставить Росію у складне положення на Балтійському морі - генерал США 5.00 5 1
Політика / Європа
05.06.2022 1057
Еще материалы раздела «Європа»