<
НОВИНИ ДНЯ: Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.06.2022 620

Паливна криза: у Мінекономіки розповіли, коли в Україні зникнуть черги на АЗС

Черги за пальним на українських АЗС зникнуть після того, як буде забезпечено його запаси щонайменше на 2 тижні – наразі такі запаси складають 7-8 днів.

Про це в ефірі телемарафону 13 червня заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко. Пише ТСН. 

"У нас зараз запаси після того, як була відпущена ціна, зростають – в критичні дні це було 2-3 доби, зараз це на 7-8 днів запасів пального і по дизелю, і по бензину. Звичайно, що до війни це було 15-16 діб. Коли ми зможемо досягнути хоча б такого обсягу запасів, можна буде стверджувати, що черги зникнуть. Зараз ми не можемо констатувати, що бензину і дизелю немає – є, але не у достатній кількості", - сказала вона.

Очільниця Мінекономіки також зазначила, що наразі ситуація покращується завдяки новим каналам імпорту.

"Ситуація виправляється. Звичайно, черги є… Треба починати з того, що в країні війна, і був знищений нафтопереробний завод, який забезпечував нас і дизелем, і бензином, і нам від березня-квітня довелося повністю 97% каналів імпорту пального переорієнтувати на те, щоб знайти ці нові канали, забезпечити фізичний обсяг ресурсу і доставити його в країну", - повідомила Свириденко та додала, що в березні було імпортовано 60 тис. тонн пального, а вже у червні імпорт пального може скласти 600 тис. тонн.

За її словами, з ринку Європи імпортується максимально можливий обсяг, і вже були перші поставки з США.

Нагадаємо, в Україні в останній тиждень квітня через війну та зруйновані нафтопереробні заводи і нафтобази почався дефіцит пального на АЗС. Для врегулювання ситуації 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин та дизельне пальне на 40-43%. 17 травня уряд призупинив цінове регулювання на паливному ринку. За оцінками Кабміну, після цього рішення очікувані граничні ціни на дизельне пальне будуть не вище 58 грн за літр, а ціни на бензин - не вище 52 грн за літр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Паливна криза: у Мінекономіки розповіли, коли в Україні зникнуть черги на АЗС 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.06.2022 620
Еще материалы раздела «Економіка»