<
НОВИНИ ДНЯ: У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилин  Церковний календар на липень 2024 року: коли Собор святого архангела Гавриїла та Успіння святої Анни  Найтепліший місяць року: "Укргідрометцентр" спрогнозував, яка погода буде у липні  Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтів  Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідоромвсі новини дня
Політика
Україна
14.06.2022 435

Суд заборонив партію Мураєва

Восьмий апеляційний суд Львова 14 червня заборонив партію "Наші" екснардепа Євгенія Мураєва, яку Мін’юст вважає проросійською.

Про це повідомляє рух "Чесно" з посиланням на представницю Мін'юсту, яка була присутня на засіданні.

За даними активістів, це вже четверта заборонена проросійська партія і нині суд розглядатиме справи щодо ще 4 партій, зокрема справи щодо партій двох держзрадників Володимира Сальдо та Наталії Вітренко.

Майно партії "Наші" та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному суді.

Аргументи міністерства наразі громадськості невідомі, оскільки колегія суддів у складі Матковської, Кузьмича і Улицького не допустила на засідання журналістів та представників громадськості.

Причиною недопуску вказали карантинні обмеження і внутрішнє розпорядження суду, хоча ще напередодні, 13 червня, подібні обмеження не завадили публічності розгляду аналогічних справ стосовно партій "Соціалісти" та "Справедливість та розвиток" і активісти висвітлювали перебіг судових засідань, зазначають у "Чесно".

"Питання проросійських політпартій — вкрай болюче для українського суспільства. Українцям потрібно знати, як забороняють такі партії, що підтримують окупанта. Окрім цього важливо, щоб у суді розглядали не лише справи щодо заборони партій, а й притягали до відповідальності зрадників та колаборантів, щоб вони не могли створити нові партії і балотуватися знову", – заявила лідер руху "Чесно" Віта Думанська.

Оценка материала:

5.00 / 1
Суд заборонив партію Мураєва 5.00 5 1
Політика / Україна
14.06.2022 435
Еще материалы раздела «Україна»