<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
17.06.2022 5077

Прискорений план виходу Freedom Holding Corp із рф: покупця компаній оголосять протягом 1-2 тижнів

31 травня у річному звіті за 2022 фіскальний рік, розміщеному на сайті  Комісії з цінних паперів та бірж США («SEC»), Freedom Holding Corp. повідомила про виключення російських дочірніх компаній (ТОВ «Інвестиційна компанія Фрідом Фінанс» і ТОВ «ФФІН Банк») зі складу холдингу у відповідь на широкомасштабні військові дії росії проти України. Передбачалося, що активи російських компаній продадуть спершу Тімуру Турлову, СЕО Freedom Holding Corp., а згодом їх викупить топменеджемент компаній або інші покупці.

16 червня на сайті Комісії з цінних паперів та бірж США («SEC») з'явилася новина про зміну процедури виходу холдингу з російського ринку. Процедура має відповідати умовам OFAC (Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США), згідно з якими російські дочірні компанії холдингу будуть продані напряму кінцевому покупцю, без посередництва СЕО Freedom Holding Corp. Тімура Турлова.

Тімур Турлов: «Холдинг грунтовно переглянув попередні терміни виходу бізнесу з рф, які передбачали процедуру тривалістю 1-1,5 року. Ми відмовилися від проміжного продажу компаній на мене і виходитимемо з бізнесу через прямий продаж російських компаній третім особам, які не афілійовані до холдингу. Хто стане потенційним покупцем компаній та терміни повного виходу холдингу з російського бізнесу оголосимо протягом 1-2 тижнів».

Довідка:

Freedom Holding Corp. ー публічна американська компанія, зареєстрована в штаті Невада (США). Холдинг веде операційну діяльність у 13 країнах світу, серед яких Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Україна, Німеччина, США, Азербайджан, Великобританія, Кіпр, Греція, Іспанія, росія та Вірменія. В Україні Freedom Holding Corp. представлений інвестиційною фірмою «Фрідом Фінанс Україна».

 

Акції Freedom Holding Corp. з жовтня 2019 року торгуються на фондовій біржі NASDAQ, капіталізація становить близько $2,35 млрд. Холдинг надає клієнтам доступ до інвестування на найбільших фондових біржах світу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прискорений план виходу Freedom Holding Corp із рф: покупця компаній оголосять протягом 1-2 тижнів 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
17.06.2022 5077
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»