НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Політика
Україна
17.06.2022 488

Суд заборонив політичну партію "Союз лівих сил", – рух "Чесно"

17 червня Восьмий апеляційний суд м. Львова заборонив партію "Союз лівих сил", яку раніше очолював екснардеп Василь Волга.

Про це на своєму сайті повідомив рух "Чесно" з посиланням на СБУ, яка є стороною у цій справі разом із Міністерством юстиції.

Майно політсили мають передати на користь держави, проте рішення суду ще можна оскаржити у Верховному Суді.

“Союз лівих сил” заснований 2007 року. Лідером цієї політичної сили від самого заснування був колишній народний депутат Василь Волга. У 2019 році його змінив Максим Гольдарб, який потрапив до парламенту у 2019 році як мажоритарник від вже забороненої партії "Опоблок".

Особливою активністю партія протягом своєї історії не відзначалась, але помітно активізувалася взимку 2022 року –напередодні повномасштабного вторгнення Росії. 18 лютого лідер партії Гольдарб звертався через посольства США та Великобританії до керівництва цих країн із вимогою відшкодувати заподіяну нашій економіці шкоду через інспіровану ними військову паніку.

"Після цього рішення під судову заборону вже потрапили 9 проросійських політичних партій", – резюмує повідомлення рух "Чесно".

Оценка материала:

5.00 / 1
Суд заборонив політичну партію "Союз лівих сил", – рух "Чесно" 5.00 5 1
Політика / Україна
17.06.2022 488
Еще материалы раздела «Україна»