<
НОВИНИ ДНЯ: Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
17.06.2022 923

Терміново у відділ продажу? Що буде з цінами на квартири у Києві найближчим часом

Експерт розповів, чи варто зараз купувати житло в Києві, чи краще почекати зниження цін.

Війна змінила ринок нерухомості і в певних регіонах країни взагалі паралізувала його. Однак деякі українці задаються питанням – чи це не чудовий момент, щоб придбати житло в Києві або навпаки, продати столичну квартиру.

Про це, а також про те, що буде з цінами, "Сьогодні" розповів президент АФНУ (Асоціації фахівців з нерухомості) Юрій Піта.

За словами експерта, елітна, дорога нерухомість зараз явно не користується попитом, тож знайти на неї покупця за достойні кошти – навряд чи вдасться.

А от на бюджетне житло та середній сегмент покупці знайдуться.

"Від різних сегментів нерухомості і залежить ціна. Соціальне житло і економ-житло – воно завжди було і залишається плюс-мінус у своїй ціновій категорії, там суттєвих змін не буде", – каже Піта.

Що це означає?

Чекати ажіотажного попиту на житло у Києві через кількість переселенців не варто, однак певне зростання попиту на економ-нерухомість все ж таки буде.

"Дійсно, переселенці переїжджають, і ті, хто має можливість, купуватимуть житло, а не орендуватимуть. Вони в першу чергу шукатимуть дешеве житло, оскільки ті запаси, які в них залишились, вони не розраховані на елітну нерухомість", – розповідає експерт.

Юрій Піта наголошує, що пропозицій на ринку буде достатньо, і їхня кількість перевищуватиме попит, тож ціни на нерухомість можуть трошки знизитись, але чекати цього досить ризиковано.

"Якщо вам нема де жити і треба купити житло, треба купувати зараз, не чекати. Є така думка, що через певний час ціни почнуть знижуватись, тож краще почекати, але з іншого боку – продавець не налаштований продавати дешево і не поспішає зі зниженням цін, тому можна не дочекатись моменту, коли буде дешево", – рекомендує президент АФНУ.

Що робити з житлом у Бучі та Ірпені?

Раніше експерт розповів, що у нинішній ситуації на житло у таких регіонах взагалі важко знайти покупця.

Тож якщо ви хочете продати свою квартиру за пристойні кошти, краще не поспішати. На ринку також можуть з’явитися люди, які захочуть дуже дешево купити житло у таких містах, і не лише там, щоб потім продати його дорожче.

Оценка материала:

5.00 / 2
Терміново у відділ продажу? Що буде з цінами на квартири у Києві найближчим часом 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
17.06.2022 923
Еще материалы раздела «Нерухомість»