<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Події
20.06.2022 901

У боях з російськими окупантами загинув командир батальйону "Карпатська Січ"

На полі бою загинув командирдобровольчого батальйону "Карпатська Січ" та багаторічний керівник "Легіону Свободи" Олег Куцин.

4733d025acf9d043585dbbd9c7e16062_20.06.22

Загинув Олег Куцин, захищаючи Харківщину, зокрема на Ізюмському напрямку. Пише ТСН. 

Про гірку втрату повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Міський голова назвав Куцина "одним із найпотужніших командирів". Марцінків висловив щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя України.

"Непоправна втрата! На східному фронті загинув один з найпотужніших командирів - Олег Куцин. Засновник і багаторічний керівник "Легіону Свободи", командир батальйону "Карпатська Січ" (49-й окремий стрілецький батальйон ЗСУ), його знали як справжнього воїна, поважали як командувача та добру людину з незламним характером. Щирі співчуття родині!", - написав мер Івано-Франківська.

Відомо, Куцин створив добровольчий батальйон 2014 року, а пізніше перетворив його у один з найбільш боєздатних підрозділів у складі ЗСУ.  Від початку повномасштабної російської агресії 24 лютого 2022 року небайдужі без досвіду бойових дій та добровольці з інших країн згуртувалися навколо ветеранів "ОДЧ Карпатська Січ", створивши добровольчий батальйон. Вони обороняли Київ, тримали позиції в Ірпіні, Романівці, Стоянці та на Броварському напрямку. Після деокупації Київщини підрозділ виконує завдання на Ізюмському напрямку.

19 травня 2022 року частина добровольчого батальйону "ОДЧ Карпатська Січ" увійшла у лави ЗСУ, як 49-ий окремий піхотний батальйон Сухопутних військ Збройних Сил України "Карпатська Січ".

Оценка материала:

5.00 / 2
У боях з російськими окупантами загинув командир батальйону "Карпатська Січ" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Події
20.06.2022 901
Еще материалы раздела «Події»