НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Нерухомість
27.06.2022 1386

Чи варто зараз купувати житло в Києві та на які ціни слід очікувати

У Києві ринок нерухомості почав активно працювати на початку травня, коли почали працювати реєстри. Угод укладають небагато, пропозиції з'являються, їх стає все більше і більше.

Покупець очікує зниження цін на квартири, але продавець не поспішає їх знижувати. Ситуація зараз нагадує перетягування канату. Пише ТСН. 

Про це розповів президент Асоціації нерухомості України Юрій Піта в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Це, мабуть, психологічний момент. Вони (продавці - ред.) не готові знижувати. Вірять, що покупець зможе купити по тій ціні, яка заявляється продавцем", - пояснив він.

За словами Піти, зараз на ринку перевага у покупця. Ціна на квартиру може бути фактично нижчою, ніж вона вказана в оголошенні.

"Зараз ринок покупця все ж таки. Люди купують. Що відбувається. Є певна заявлена вартість. Я прихожу, кажу, що в мене є така сума коштів, готовий купити хоч завтра. Думайте. Продавець аналізує, думає і погоджується на умови покупця. Вони торгуються", - розповів експерт з нерухомості.

Піта підкреслив, що покупець все ж таки споживач сьогодні, а не інвестор.

"І ви обрали квартиру саме таку, яка вам підходить. Аналізувати чи вона подешевшає, ця квартира, напевно, не на часі. Ви зараз можете подумати, що подешевшає, почекати місяць-два. А потім просто цього об'єкта не буде, треба буде шукати інший. А він не так підходить. Ви ж обираєте собі комфорт, не тільки ціну", - вважає експерт.

Піта прогнозує, що цей умовний канат у Києві та в Одесі перетягне на себе покупець, і саме він буде диктувати умови. Імовірно, до кінця літа 2022 року ситуація з цінами буде більш-менш зрозуміла.

Нагадаємо, війна в Україні стала нищівною для ринку нерухомості. Він майже зупинився не лише через руйнування, а й надвисокий рівень невизначеності. Тому попиту на новобудови, зокрема в Києві, майже немає. Інвестори готові купувати житло за деяких умов.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи варто зараз купувати житло в Києві та на які ціни слід очікувати 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
27.06.2022 1386
Еще материалы раздела «Нерухомість»