<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
28.06.2022 421

Суд заарештував майно російських холдингових компаній на 4,5 мільярда

Суд наклав арешт на майно, яке належить російським корпораціям, на загальну суму понад 4,5 млрд грн.

630_360_1575657541-421_28.06.22

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що під час досудового розслідування, розпочатого за фактом планування та ведення агресивної війни російської федерації проти України, встановлено, у тому числі приховані в офшорних юрисдикціях, активи російських корпорацій, які могли використовуватись у підривній діяльності проти України.

"Суд наклав арешт на корпоративні права дев’яти українських підприємств, які належать російським холдинговим компаніям “Ростех”, “Татнефть”, “РусАл” та “Група ГМС”, а також на 70 об’єктів нерухомого майна, включаючи майнові комплекси та земельні ділянки, загальною вартістю понад 4,5 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами диверсії та ведення агресивної війни (ч. 1 ст. 113, ч.1 ст. 437 Кримінального кодексу України) здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора слідчими Головного управління Служби безпеки України в АР Крим за супроводу ГУ контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності СБУ, а також Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня Національна поліція України наклала арешт на будівлю в центрі Києва, власником якої є виробник ядерного палива країни-агресора — акціонерне товариство “росатом”.

Оценка материала:

5.00 / 1
Суд заарештував майно російських холдингових компаній на 4,5 мільярда 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
28.06.2022 421
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»