<
НОВИНИ ДНЯ: Демократи стежать, Трамп радіє. Чи позначаться обмовки Байдена на участі у виборах у США  Пекуче сонце і спека до +42: прогноз погоди в Україні на 13 липня  Аномальна спека: у Києві зафіксовані одразу три температурні рекорди  Без опадів та до + 34°С: прогноз погоди по Київщині на 11 липня  Спека посилиться - подекуди до 40°  Втрачено єдину в країні онкогематологічну лабораторію: що відомо про руйнування в "Охматдиті"  В деяких областях України 10 липня пройдуть дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.06.2022 1355

Куряча печінка: чим корисна і чи насправді допомагає в разі анемії

Люди поділяються на тих, хто любить курячу печінку, і тих, хто не витримує навіть її запаху. Першим пощастило більше!

Куряча печінка – чудове джерело поживних речовин. Пише ТСН. 

"Крім того, кілька приємних бонусів: ціна та простота у приготуванні", – пише засновниця Школи Здоров'я, лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова.

Куряча печінка багата залізом, фолієвою кислотою, різними вітамінами та мінералами, незамінними жирними кислотами та білком.

"Завдяки вмісту заліза та вітамінів куряча печінка може допомогти у боротьбі з дефіцитом вітаміну B12. Результат – здоров'я крові", – додає лікарка.

Червоні кров'яні тільця вашого тіла потребують заліза та вітамінів для транспортування кисню та запобігання анемії.

Анемія виснажує ваше тіло і може викликати почуття втоми. Якщо ви регулярно вживаєте курячу печінку, анемія вам не страшна.

Печінка також містить холін, який корисний для здоров'я мозку.

Куряча печінка – дивовижне джерело білка, яке підтримує здоров'я наших м'язів і кісток.

Лікарка також поділилася рецептом смачного курячого паштету

Паштет з курячої печінки

  • куряча печінка
  • морква
  • цибуля
  • спеції
  • вершкове масло

Приготування

  1. Дрібно нашинкуйте цибулю та моркву. Підсмажте на невеликій кількості олії.
  2. Додайте печінку і залийте водою, щоб інгредієнти почали тушкуватися.
  3. Коли печінка буде готова, збийте усі інгредієнти блендером.
  4. Додайте м'яке вершкове масло  і ще раз збийте блендером. Готово!
  5. Рекомендуємо подавати із цільнозерновим хлібом. Смачного!

Також українська лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова у своїй Школі Здоров'я розповіла про найбільш доступні та поживні продукти.

Курячі яйця – одне з найкращих джерел високоякісного протеїну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Куряча печінка: чим корисна і чи насправді допомагає в разі анемії 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.06.2022 1355
Еще материалы раздела «Суспільство»