НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.06.2022 1372

Куряча печінка: чим корисна і чи насправді допомагає в разі анемії

Люди поділяються на тих, хто любить курячу печінку, і тих, хто не витримує навіть її запаху. Першим пощастило більше!

Куряча печінка – чудове джерело поживних речовин. Пише ТСН. 

"Крім того, кілька приємних бонусів: ціна та простота у приготуванні", – пише засновниця Школи Здоров'я, лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова.

Куряча печінка багата залізом, фолієвою кислотою, різними вітамінами та мінералами, незамінними жирними кислотами та білком.

"Завдяки вмісту заліза та вітамінів куряча печінка може допомогти у боротьбі з дефіцитом вітаміну B12. Результат – здоров'я крові", – додає лікарка.

Червоні кров'яні тільця вашого тіла потребують заліза та вітамінів для транспортування кисню та запобігання анемії.

Анемія виснажує ваше тіло і може викликати почуття втоми. Якщо ви регулярно вживаєте курячу печінку, анемія вам не страшна.

Печінка також містить холін, який корисний для здоров'я мозку.

Куряча печінка – дивовижне джерело білка, яке підтримує здоров'я наших м'язів і кісток.

Лікарка також поділилася рецептом смачного курячого паштету

Паштет з курячої печінки

  • куряча печінка
  • морква
  • цибуля
  • спеції
  • вершкове масло

Приготування

  1. Дрібно нашинкуйте цибулю та моркву. Підсмажте на невеликій кількості олії.
  2. Додайте печінку і залийте водою, щоб інгредієнти почали тушкуватися.
  3. Коли печінка буде готова, збийте усі інгредієнти блендером.
  4. Додайте м'яке вершкове масло  і ще раз збийте блендером. Готово!
  5. Рекомендуємо подавати із цільнозерновим хлібом. Смачного!

Також українська лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова у своїй Школі Здоров'я розповіла про найбільш доступні та поживні продукти.

Курячі яйця – одне з найкращих джерел високоякісного протеїну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Куряча печінка: чим корисна і чи насправді допомагає в разі анемії 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.06.2022 1372
Еще материалы раздела «Суспільство»