<
НОВИНИ ДНЯ: Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітнявсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
29.06.2022 689

В Україні на час війни спростили отримання дозволів на будівництво: деталі рішення уряду

Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в новинах України. Рішення буде діяти у період дії воєнного стану в Україні та протягом одного року з дня припинення чи скасування воєнного стану.

3j0a3304_9_650x410_29.06.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 24 червня 2022 р. № 722.

Згідно з документом, будівництво індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) площею до 500 кв. метрів, господарських будівель і споруд, гаражів, елементів благоустрою та озеленення земельної ділянки може здійснюватися замовником без отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

У такому разі замовник звертається до архітектора або інженера-проектувальника, який завантажує до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва схеми намірів забудови земельної ділянки.

Крім того, постановою визначено, що розроблення проектної документації на будівництво об’єктів умовною висотою не вище 20 метрів на відстані не менше 1 кілометра від бокової межі льотної смуги та 2 кілометри від торців льотної смуги здійснюється без погодження з експлуатантом аеродрому, Державною авіаційною службою або Міністерством оборони.

Нагадаємо, Кабінет міністрів змінив правила виготовлення та оформлення паспорта громадянина України. В умовах воєнного стану до ID-картки не буде додаватися електронний підпис.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні на час війни спростили отримання дозволів на будівництво: деталі рішення уряду 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
29.06.2022 689
Еще материалы раздела «Нерухомість»