НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
02.07.2022 1244

Білоруський опозиціонер розповів, що змусить його співгромадян вийти на вулиці з протестами

На сьогодні білоруси, які перебувають в опозиції до влади, навряд чи готові вийти з протестами на вулиці. Водночас є шанс, що на бік громадян та на бік України перейдуть білоруські силовики.

Наразі громадяни Білорусі демонструють свій протест, саботуючи роботу. Пише ТСН. 

Про це в ефірі ТСН розповів білоруський опозиціонер Франак Вячорка.

"Протест – це як пожежа на торфовищах. Протест триває і у відкритій формі, і відверто вже на підприємствах відбувається саботаж, і люди просто перестають працювати. "Белаз" – вони самоскиду не продали там жодного, і працівники просто саботують цю роботу", – розповів Вячорка.

"Чи готові на вихід на вулицю? Зараз ні. Але я думаю, слабкість Путіна або відчуття, що Путін програє – воно може вивести людей, може змінити цей статус-кво. Я би чекав зараз скоріше не виходу людей на вулицю, а якийсь гучний перехід чи силовиків, чи номенклатурників на бік людей, на бік України, проти Лукашенка", – зауважив опозиціонер.

Він також звернув увагу на той факт, що багато лукашенківських олігархів виїхали з Білорусі.

"Рятуються. Розуміють, що недовго залишилося їм, недовго залишилося Лукашенку", – сказав Вячорка.

"Я вірю в те, що лукашенківська диктатура впаде раніше, ніж путінський режим. Що не треба чекати на путінський режим. Але теж сподіваюся, що перемога України буде набагато швидше, ніж багатьом політикам Заходу здається", – наголосив політик.

Оценка материала:

5.00 / 2
Білоруський опозиціонер розповів, що змусить його співгромадян вийти на вулиці з протестами 5.00 5 2
Політика / Світ
02.07.2022 1244
Еще материалы раздела «Світ»