<
НОВИНИ ДНЯ: Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Європа
05.07.2022 509

Поіржавіла Ейфелева вежа потребує капітального ремонту

Ще у 2018 році на головний символ Парижа планували нанести два шари нової фарби, однак ремонт відклали.

Ейфелева вежа вкрита іржею і потребує повного ремонту, але натомість її лише “косметично” пофарбують перед Олімпійськими іграми в Парижі 2024 року. Пише ТСН. 

Про це повідомляє з посиланням на конфіденційні джерела французьке видання Marianne.

За словами експертів, пам’ятка перебуває у поганому стані та вкрита іржею.

“Якби Гюстав Ейфель відвідав це місце, у нього стався б серцевий напад”, -  цитує видання неназваного фахівця.

Раніше передбачалося, що приблизно 30% вежі буде оновлено через нанесення двох нових шарів фарби. Але роботи було перенесено через пандемією COVID-19 і наявність свинцю в старій фарбі.

Цього року “косметичний ремонт” охопить всього 5% споруди. На нього виділили 60 млн євро в рамках підготовки до Олімпіади 2024 року.

Окрім того, керуюча пам'яткою компанія під різними приводами відмовляється закривати її на тривалий час, щоб не втрачати прибуток.

Вежа з кованого заліза висотою 324 метри, побудована Гюставом Ейфелем наприкінці 19 століття, є одним з найбільш відвідуваних туристичних місць у світі, що приймає близько шести мільйонів відвідувачів щороку.

Нагадаємо, ЮНЕСКО остаточно внесла українську національну страву до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони.

Оценка материала:

5.00 / 2
Поіржавіла Ейфелева вежа потребує капітального ремонту 5.00 5 2
Політика / Європа
05.07.2022 509
Еще материалы раздела «Європа»