<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
06.07.2022 1039

На військовій базі у Мелітополі знищили близько 200 загарбників - мер

Внаслідок атаки ЗСУ на одну з військових баз загарбників у Мелітополі два дні тому знищено близько 200 ворогів, поранено 300.

Про це сьогодні під час телемарафону сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"ЗСУ атакували одну з російських військових баз у Мелітополі: казарми, склади з боєприпасами і паливом. Знищено більш ніж 200 рашистів, понад 300 – поранено. Це не за офіційною інформацією, але за більш ніж достовірною. Повністю був перекритий рашистський госпіталь, який вони розгорнули на частині наших медичних установ. Тож значні втрати понесли рашисти під час ліквілації цієї військової бази", - сказав мер.

За його словами, в Мелітополі після цього колаборанти бояться виходити на роботу. Якась частина їх уже покинула місто, якась ще хоче це зробити.

Загарбники також перевозять вцілілу техніку на інші військові бази та ховають її у лісосмугах. У Мелітополі, за інформацією Федорова, перебуває близько 1000 російських військових.

У місті досі змушені залишатись близько 50% мешканців – це 70 тисяч людей. Останніми тижнями з Мелітополя виїжджають батьки з дітьми, які хочуть вступити до українських вишів. Після ударів ЗСУ розпочалась чергова хвиля масового виїзду.

Загарбники проводять фільтрацію, викрадають людей, шукають партизанів.

Як повідомлялось, у ніч на 3 липня в Мелітополі було чутно постріли. Збройні сили України вивели з ладу одну з чотирьох військових баз рашистів. Завдали понад 30 ударів виключно по ворожій військовій базі.

Мелітополь захоплений російськими військовими з кінця лютого.

Оценка материала:

5.00 / 2
На військовій базі у Мелітополі знищили близько 200 загарбників - мер 5.00 5 2
Політика / Україна
06.07.2022 1039
Еще материалы раздела «Україна»