Життя та Стиль
Суспільство
Легкий шоколадний торт: простий рецепт
Цей торт настільки просто приготувати, що ви можете пекти його не тільки у свята.
Шоколадний торт – це той десерт, який люблять усі. Якщо любов до шоколаду настільки сильна, що ви готові пекти посеред тижня, цей рецепт для вас стане знахідкою. Він дуже простий та швидкий. Пише ТСН.
Складники:
борошно — півтори склянки
какао — чверть склянки
сіль — половина чайної ложки
харчова сода — 1 чайна ложка
коричневий цукор — половина склянки
цукровий пісок — половина склянки
ванільний екстракт — 2 чайні ложки
оцет — 1 столова ложка
олія — третина склянки
кава — 1 чашка
Глазур
шоколадна крихта — півтори чашки
густі вершки — половина чашки
Приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму олією.
Змішайте борошно, какао, сіль та харчову соду. В іншому посуді змішайте два види цукру, ваніль, оцет, олію та каву.
Об'єднайте всі інгредієнти та перемішайте до однорідності.
Вилийте тісто у підготовлену форму.
Випікайте протягом 30-40 хвилин або доти, поки зубочистка не виходитиме практично чистою з невеликою кількістю крихт.
Дайте торту повністю охолонути, перш ніж вкривати його глазур'ю.
Глазур
Збийте шоколадну стружку та підігріті густі вершки, поки вони не розтануть. Полийте глазур'ю торт.