<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.07.2022 1063

Чим корисні кабачки, кому вони протипоказані

Молоді кабачки в народі часто називають природними ліками. За кількістю корисних властивостей кабачок порівнюють з огірком або зеленим листковим салатом. Корисні властивості кабачків використовують у найрізноманітніших сферах.

Навіть у косметології насіння кабачків активно застосовують у складі кремів, не кажучи вже про народну медицину.

Чим корисні кабачки, а кому вони протипоказані, пише ТСН.ua.

Користь кабачків

  1. Вживання кабачків не викликає подразнення шлунку та кишківника, тому вони корисні для людей, що мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Їх можна вживати навіть в разі загострення проблем із травленням, коли потрібна медична дієта.
  2. Кабачки містять калій, який потрібен для роботи серцевого м’яза, а також під час відновлення після хвороб.
  3. Кабачки рекомендують вживати при гіпертонії.
  4. Кабачки корисні в разі захворювань печінки.
  5. Сік кабачків здатен заспокоїти нервову систему, адже він містить важливе для її здоров’я поєднання вітаміну В6 і магнію.
  6. Кабачки – чудовий сечогінний засіб, добре допомагає в разі набряків.
  7. Кабачок має протиалергічні властивості.
  8. Цукор та мікроелементи, які містяться в кабачках, корисні для діабетиків.
  9. Властивість кабачків, що сприяє виведенню з організму надлишків солі, корисна в разі артритів. Регулярне вживання кабачків, допомагає покращити роботу суглобів.
  10. 100 г кабачка забезпечують денну потребу організму у кремнії. Цей компонент бере участь у виробленні колагену в організмі, який відповідає за пружність шкіри та здоров’я суглобів.
  11. Ще одна перевага і користь кабачків – вміст кобальту. Цей мікроелемент бере участь в обміні речовин і синтезі амінокислот, а також потрібен для здоров’я підшлункової залози.
  12. Кабачок - хороший очисний засіб. Щоб звільнити організм від шлаків, достатньо протягом тижня щодня вживати 200 г кабачків.
  13. Кабачок виводить зайву рідину з організму, допомагає жінкам боротися з такою проблемою, як целюліт. Кабачок є одним із популярних дієтичних низькокалорійних продуктів - у 100 грамів кабачків всього лише 24 кілокалорії.

Користь кабачків для жінок

Кабачок позитивно впливає на репродуктивну систему, покращує роботу яєчників, зменшує запальні процеси в органах малого таза, зменшує біль під час критичних днів. Жінкам, які страждають під час менопаузи від перепадів настрою, вживання кабачків допоможе нормалізувати стан організму, підвищить гемоглобін.

Кабачки - користь для чоловіків

Для репродуктивної системи чоловіків кабачок теж не мнеш корисний. Він нормалізує потенцію, підвищує рівень тестостерону, повертає чоловічу силу, допомагає уникнути багатьох урологічних проблем.

Користь кабачків для вагітних та дітей

Кабачок містить практично все, що потрібно для здоров'я дитини та майбутньої матері. Вітамін А відповідає за формування всіх органів та систем дитини, вітаміни групи B впливають на розвиток центральної нервової системи плода, покращують нервову систему дитини. Вітамін С зміцнює імунну систему, допомагає боротися з вірусами. Кальцій покращує стан зубів, нігтів і волосся. Калій і натрій нормалізують водний баланс і виводять зайву рідину, що зазвичай актуально для вагітних. Магній зміцнює серцево-судинну систему. Пектин позитивно впливає на роботу кишківника, покращуючи його перистальтику. Для дітей, які  в ранньому віці часто страждають запорами, кабачок потрібно регулярно додавати до щоденного раціону.

Шкода і протипоказання до вживання кабачків

Цей корисний продукт природи практично не має протипоказань.

  • Бажано проконсультуватися з лікарем в разі хвороби нирок (цей овоч має легкі сечогінні властивості, а в разі хвороб сечовидільної системи така властивість не завжди корисна). Якщо у вас камені в нирках або жовчному - сік із кабачків пити не можна.
  • Не варто споживати сирі кабачки в разі гастритів і виразок (термічно оброблені - можна). Не варто зловживати кабачками в разі схильності до послаблень, а в разі діареї взагалі забудьте про кабачки - в них багато клітковини, яка погіршить ситуацію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чим корисні кабачки, кому вони протипоказані 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.07.2022 1063
Еще материалы раздела «Суспільство»